Portland Lighthouse2018-10-10T14:33:47+00:00

PORTLAND LIGHTHOUSE

Wij begeleiden kleine ondernemingen om hun website en digitale media in te richten zodat het echt rendabele tools worden.

Portland Lighthouse – passie, waarden en visie

Onze Passie en Missie

Portland Lighthouse helpt kleinere ondernemingen om hun website en digitale media in te richten zodat het echte tools worden waarmee ze geld kunnen verdienen of klanten kunnen maken. We stellen alles in het werk om commercieel succes eenvoudiger te maken.

Onze Waarden

 • praktisch: geen hoogdravende theorieën maar wel dat wat werkt in de praktijk
 • relevant: we stellen ons steeds de vraag of iets zinvol is en écht meerwaarde levert
 • gericht: in alles wat we doen, houden we de welgevormde doelen van onze klanten voor ogen
portland Lighthouse waarden
 Portland Lighthouse hero

Onze Visie

Wij geloven dat elke marketing en verkoop activiteit een waardevol contactmoment kan zijn met (potentiële) klanten. Het tijdperk van de ‘koop mij omdat ik het roep’ marketing is definitief voorbij want enkel bedrijven die in AL hun activiteiten maximale waarde leveren, kunnen blijven voortbestaan.

Wat betekent dit in de praktijk?

Wat we doen

Portland Lighthouse biedt diverse diensten aan vanuit Sint-Katelijne-Waver, Mechelen, Vlaanderen en België
 • Online marketing:
  • Marketing Automatisatie
  • Online vindbaarheid - SEO en SEA
  • Website conversie optimalisatie
 • Webdesign en optimalisatie van:
  • Websites
  • Webshops

Historiek: Als de bijzaak de hoofdzaak wordt

Hans Cnops is oprichter van Portland Lighthouse. Als zoon van een zelfstandig leerde Hans al snel wat ondernemen was. Hij ging marketing studeren en maakte tijdens zijn studies al zijn eerste websites in Dreamweaver. Tijdens zijn studies werd al veel gesproken over e-commerce maar de meeste projecten die toen gelanceerd werden, waren gedoemd om te falen. De Belgische consument was toen nog niet klaar om online te kopen. Hans hielp na zijn studies in het bedrijf van zijn vader (decor en standenbouw) maar besloot om meer verkoop en marketing ervaring op te doen in diverse bedrijven.

In 2013 richtte Hans Portland Lighthouse op om bedrijven te begeleiden met hun marketing en verkoop. Websites maken en optimaliseren was slechts een bijzaak, deze activiteiten deed hij voornamelijk als freelancer  voor verschillende bedrijven. Hans kwam zelf naar buiten met zijn commerciële trainingen en coaching. Maar tijdens verschillende trajecten die Hans aflegde met klanten ontdekte hij dat de meeste verkoopproblemen van klanten eigenlijk marketingproblemen waren. Bovendien bleek dat de meeste digitale marketingbureau’s helemaal niet bezig zijn met het genereren van business voor hun klanten.

Portland Lighthouse meer kopende klanten

Hans zag hierin de perfecte opportuniteit om zijn marketing achtergrond te combineren met zijn verkoopervaringen.  Alle puzzelstukken vielen mooi in elkaar.  Hierdoor werd Portland Lighthouse het eerste verkoopgericht digitaal marketingbureau. Nadien kwam Hilde Smekens Portland Lighthouse vervoegen. Haar expertise in Google Adwords, adverteren op sociale media en marketing automatisatie waren immers een perfect aanvulling voor de klanten.

Vandaag is Portland Lighthouse een ecosysteem van verschillende freelancers met allen hun eigen specialisatie. Samen begeleiden we kleine ondernemingen om hun website en digitale media in te richten zodat het echt rendabele tools worden. 

Opmerking: Portland Lighthouse is de naam van een webdesign en digitaal marketing bureau. Wij hebben geen enkele link met de havens, culturele attracties of vuurtorens zoals portland bill lighthouse, portland head, head lighthouse and museum, head lighthouse, portland head lighthouse of cape elizabeth.